Gå til indhold

Pressemeddelelse -

Det storslåede musicaleventyr ANASTASIA får danmarkspremiere på Det Ny Teater

Den spektakulære musical, inspireret af den populære tegnefilm af samme navn, kommer for første gang til Danmark, når Det Ny Teater har premiere på Broadway-succesen ANASTASIA medio september i år.

Overlevede zardatteren Anastasia zarfamiliens skæbne under den russiske revolution? Legenden om Anastasia vækkes til live i denne storslåede og episke musical.

Den unge pige Anya bliver fundet med hukommelsestab i Skt. Petersborg. Hun søger hjælp hos to småsvindlere, Dmitri og Vlad. Da de hører, at enkekejserinden fra sit eksil i Paris har udlovet en dusør til den, der kan finde hendes barnebarn Anastasia, lægger de en plan.

Sammen begiver de sig ud på en dramatisk rejse til 1920’ernes glamourøse Paris. Forfulgt af en nådesløs sovjetisk kommissær, der er fast besluttet på at bringe Anastasia til tavshed, befinder trioen sig snart i et episk eventyr.

En spektakulær fortælling om at gøre op med sin fortid og finde sig selv og sin fremtid.

Med de uforglemmelige hits fra tegnefilmen "Once Upon a December" og den Oscar-nominerede "Journey to the Past" samt en perlerække af nyskrevne ørehængere.

Håbet lever videre i fiktionen
I over hundrede år har legenden om Anastasia, som man troede overlevede henrettelsen af zarfamilien, været et mysterium. Først i 2009 fandt man Storfyrstinde Anastasia Nikolajevna af Ruslands jordiske rester. Dog lever den episke historie om Anastasia videre i fiktionens verden, herunder i 20th Century Fox’ ultrapopulære tegnefilm Anastasia fra 1997 og den succesfulde musicalversion, der fik urpremiere på Broadway i 2017. Forestillingen har sidenhen været opført over hele verden, fra Japan, Brasilien og Mexico til Spanien, Tyskland, Holland, Grækenland, Finland og Sverige.

En kongelig dansk forbindelse i Anastasia-mysteriet
Forestillingens Anastasia og enkekejserinde Maria Feodorovna bygger på historiske personer. Enkekejserinde Maria Feodorovna - Anastasias farmor - er både i musicalen og i virkeligheden den danske prinsesse Dagmar. Prinsessen kom til verden i Det Gule Palæ ved Amalienborg i 1847. Hendes far Kong Christian IX af Danmark giftede i 1866 sin datter væk til den russiske tronfølger Alexander III og blev kejserinde af Rusland. Hendes danske ophav gav hende naturligvis tætte bånd til Danmark, hvor hun og zaren ofte var på sommerferie. Maria Feodorovna befandt sin på Krim i 1918, da zarfamilien blev henrettet, og året efter flygtede hun til England. Indtil sin død i 1928 boede enkekejserinde Maria Feodorovna i Charlottenlund nord for København og lå indtil 2006 begravet i Roskilde Domkirke. Efter en større ceremoni blev hendes jordiske rester flyttet til Peter og Paul katedralen, hvor hun i dag ligger begravet sammen med sin mand zar Aleksander III.

Erfarne kræfter og unge talenter på rollelisten
I titelrollen som den unge modige Anastasia ses et af Danmarks helt store unge skuespil- og sangtalenter, Emilie Groth. Emilie Groth er fortrolig med de royale roller og stod sidste år på scenen i hovedrollen som Dronning Margrethe i musicalen af samme navn. Hun er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole, Musicalakademiet, i 2021 og har allerede medvirket i forestillinger som La Bohéme og som den kvindelige hovedrolle Maria i West Side Story på Det Kongelige Teater.

I rollen som Dmitri, der forelsker sig i Anastasia, ses Mathias Hartmann Niclasen. Han fik sin debut på netop Det Ny Teater i 2010, da han som dreng spillede én af børnerollerne i Mary Poppins. Efter endt uddannelse som musicalperformer fra Den Danske Scenekunstskole i 2022 har han på Det Ny Teater medvirket i The Producers og i Miss Saigon. Mathias har desuden medvirket i Det Kongelige Teaters Som I Himlen.

Foruden tæller rollelisten til ANASTASIA flere store navne. Som den tidligere danske prinsesse, Anastasias farmor, ses Marianne Mortensen. Hun har medvirket i flere store forestillinger på Det Ny Teater, senest i musicalkomedien Sister Act.

Som den nådesløse sovjetiske kommissær Gleb, der i hælene på Anastasia er fast besluttet på at fuldføre sin fars henrettelse af zarfamilien, ses musicalkometen Mikkel Hoé Knudsen. Han har på Det Ny Teater bl.a. medvirket i forestillinger som The Phantom of the Opera, Oliver!, Anything Goes og Spillemand På En Tagryg og senest høstet stor anerkendelse for sin præstation som Frankie Valli i Jersey Boys.

Julie Steincke spiller rollen som den charmerende Grevinde Lily Malevsky-Malevitch. Julie Steincke har fejret nogle af sine største triumfer herhjemme på netop Det Ny Teater. Første gang som Ulla i The Producers i 2006, siden bl.a. i Crazy for You, Annie, Billy Elliot, Chicago og Jekyll & Hyde og senest i Sister Act.

I rollen som Vlad, Dmitris kompagnon, ses Kim Hammelsvang, som har adskillige store musicalpræstationer bag sig, senest som Engineer i Miss Saigon på Det Ny Teater. For den rolle modtog han både topanmeldelser og en Reumert-statuette i kategorien “Bedste Sanger”.

Iscenesættelse og koreografi er lagt i hænderne på britiske Lee Proud, som fik en fornem instruktørdebut i Danmark i 2022 med den Reumert-belønnede Kinky Boots og senest også har instrueret Sister Act.

Læs mere om ANASTASIA på www.detnyteater.dk

Med venlig hilsen
HAVE Kommunikation & PR

For yderligere information, kontakt venligst:
Rikke Hesselholt, mobil: 28433893, mail: rikke@have.dk
Michael Feder, mobil: 22434942, mail: michael@have.dk

Fakta om ANASTASIA

Medvirkende: Emilie Groth, Mikkel Hoé Knudsen, Mathias Hartmann Niclasen, Kim Hammelsvang, Marianne Mortensen, Julie Steincke m.fl.

Iscenesættelse og koreografi: Lee Proud.

Oversættelse: Kenneth Thordal.

Emner

Kontakt

Rikke Hesselholt

Rikke Hesselholt

Pressekontakt Seniorrådgiver 28433893
Michael Feder

Michael Feder

Pressekontakt Adm. direktør +45 2243 4942

Om os

For os handler kommunikation ikke blot om at råbe højt, eller om for enhver pris at trænge igennem lydmuren i et tiltagende kaotisk mediebillede.

For os handler kommunikation om troværdighed. Om substans. Om at sætte dagsordener. Inden for kulturens verden, i erhvervslivet, i politisk sammenhæng – og i samfundet som helhed.

Vi favner bredt i vores opgaveportefølje, og vores spidskompetencer ligger inden for udvikling af storytelling, strategisk udvikling af brands, oplevelsesbaseret kommunikation og den direkte kontakt med medierne.

Tre årtiers erfaring har gjort os til et af Skandinaviens førende kommunikationsbureauer, og på årsbasis gennemfører vi 150 projekter.

Vi kvalificerer vores samarbejdspartneres historier og sikrer dem gennemslagskraft i offentligheden. Vi folkeliggør substansen, og vi sikrer mediernes interesse for både det brede og det smalle. Vi navigerer sikkert og målrettet gennem medielandskabet, og vi er garant for synlighed, der skaber merværdi – og gør en forskel.

HAVE Kommunikation

Hillerødgade 30 B
2200 København N
Danmark