Direkt zum Inhalt springen
Od června 2021 bude společnost Precast Software Engineering působit pod názvem ALLPLAN Software Engineering a stane se dceřinou společností ALLPLAN. Obrázek: Allianz Stadium Vídeň, Copyright: SK Rapid Vídeň.

Pressemitteilung -

Fúze byla úspěšně dokončena: Precast Software Engineering se stává Allplan Software Engineering

ALLPLAN nabízí řešení pro komplexní proces Design-to-Build

Mnichov, 1. června 2021 - Od června 2021 bude společnost Precast Software Engineering působit pod názvem ALLPLAN Software Engineering a stane se dceřinou společností ALLPLAN, globálního poskytovatele BIM řešení pro AEC průmysl. Společnost ALLPLAN považuje toto spojení za strategickou reakci na současné výzvy ve stavebnictví. Spojením silných stránek obou společností a zřízením kompetenčního centra Allplan Precast pokračuje společnost ALLPLAN v důsledném rozšiřování své vedoucí pozice experta na BIM řešení pro celý životní cyklus stavby. Obě společnosti nyní umožňují bezproblémový integrovaný BIM pracovní postup od návrhu až po výrobu a výstavbu - v souladu s heslem "Design to Build" a podporují průmyslovou výstavbu.

Při průmyslové výstavbě se části stavby sestavují z prefabrikovaných dílů podle modulárního principu. Tím se zkracují a zjednodušují procesy projektování a výstavby. Mezi další výhody patří zvýšení bezpečnosti práce na staveništi, protože prvky již nemusí být vyráběny přímo na místě, a také podpora udržitelnosti tím, že se díky průmyslové prefabrikaci zamezí plýtvání materiálem.

Dr. Detlef Schneider, generální ředitel společnosti ALLPLAN: "Jsme velmi rádi, že nyní máme řešení v oblasti prefabrikace přímo ve firmě - velkou budoucnost vidíme v průmyslové výstavbě, s níž lze zjednodušit a zkrátit procesy projektování a výstavby. Rostoucí požadavky našich zákazníků na konstrukce optimalizované pro výstavbu, tzv. buildability, jsou základem všeho, co děláme."

Modularita pro lepší výsledky projektů

Aby bylo možné spolehlivě splnit požadavky na náklady, čas a kvalitu stavebního projektu, měla by být stavební způsobilost zohledněna od samého počátku. Inženýři, prefabrikátoři a dodavatelé se proto stále více zapojují do raných fází plánování projektu. ALLPLAN nabízí nástroje pro plánování široké škály úloh - od počátečního návrhu přes detailní návrh, návrh konstrukcí, výkaz výměr a kalkulaci nákladů, přípravu stavby a výstavbu. A od integrace systému PRECAST do ALLPLANu také pro návrh a výrobu prefabrikátů.

Díky dobrému propojení našich softwarových řešení se těšíme na užší spolupráci, která našim klientům pomůže zlepšit jejich pracovní postupy. Přenesení úvah o výrobě a montáži do raných fází v procesu návrhu ovlivní dovednosti a odborné znalosti inženýrů, projektantů prefabrikátů a dodavatelů, což povede k optimálnějšímu návrhu, říká Kevin Lea, Senior Vice President Product Management at ALLPLAN.

Plánování prefabrikátů, včetně návrhu vestavných prvků a výztuže, lze provádět rychle a pohodlně pomocí automatizovaných funkcí v systému Planbar. Planbar umožňuje automatické vytváření modelů výztuže a element plánů. Data lze přenést do softwaru pro přípravu výroby, jako je Tim|work, který provádí kontrolu kvality dat na základě pravidel a plánování výroby, dopravy a montáže. Poté se vytvářejí data pro navazující systémy, jako jsou ERP, MES a BIM projektové místnosti. Komunikace se zákazníkem, například při schvalování, probíhá prostřednictvím modelu IFC přes BCF. Rozsáhlá automatizace zajišťuje přesnost a zároveň šetří cenný čas v celém výrobním procesu.

Další informace: www.allplan.com/cz

Themen

O společnosti
ALLPLAN je globálním poskytovatelem BIM (Building Information Modeling) řešení pro AEC odvětví. V souladu s naším sloganem „Design to Build“ pokrýváme celý proces od prvního návrhu až po konečnou detailní dokumentaci stavby a prefabrikaci. Naši uživatelé vytvářejí výstupy v nejvyšší kvalitě a detailu díky efektivním pracovním postupům. ALLPLAN nabízí výkonnou cloudovou technologii pro mezioborovou spolupráci na projektech v oblasti pozemních a inženýrských staveb. Více než 500 spolupracovníků na celém světě vytváří s nadšením úspěšný příběh společnosti ALLPLAN. ALLPLAN se sídlem v německém Mnichově je součástí skupiny Nemetschek Group, která je průkopníkem digitální transformace ve stavebnictví.

Další informace: www.allplan.com

Ing. Gabriela Zahoranová

+421 2 49 251 119

ALLPLAN ist ein globaler Anbieter von Building Information Modeling (BIM) Lösungen für die AEC-Industrie. Seit mehr als 50 Jahren treibt ALLPLAN die Digitalisierung der Baubranche maßgeblich voran. An den Anforderungen der Anwender orientiert, bieten wir innovative Werkzeuge für das Planen und Bauen von Bauwerken und inspirieren unsere Kunden, ihre Visionen zu verwirklichen. Über 400 Mitarbeiter weltweit schreiben die Erfolgsgeschichte des Unternehmens mit Leidenschaft fort.

Allplan GmbH

Konrad-Zuse-Platz 1