Direkt zum Inhalt springen
ALLPLAN a SDS2 spojují své síly a poskytují výkonná softwarová řešení pro více materiálů. Copyright: istock.
ALLPLAN a SDS2 spojují své síly a poskytují výkonná softwarová řešení pro více materiálů. Copyright: istock.

Pressemitteilung -

ALLPLAN a SDS2 spojují své síly a poskytují výkonná softwarová řešení pro více materiálů

Zákazníci mohou těžit z rozsáhlého portfolia BIM řešení, které pokrývá kompletní pracovní postupy v oblasti statiky a rozšiřuje kompetence v oblasti inženýrského softwaru pro ocelové a betonové konstrukce

ALLPLAN, globální poskytovatel BIM řešení pro AEC průmysl, a SDS2, přední americký poskytovatel BIM řešení pro ocelové konstrukce, dnes oznámili své spojení. Spojením uzavírá společnost ALLPLAN mezeru týkající se softwaru pro ocelové konstrukce. Společnost SDS2 významně rozšíří své znalosti v oblasti betonových konstrukcí a doplní své kompetence jako poskytovatel více materiálů. Zákazníci obou společností budou moci těžit z komplexního a inovativního portfolia produktů pro celý pracovní postup v oblasti statiky. ALLPLAN tak zároveň posílí svou vedoucí pozici specialisty na BIM řešení pro celý životní cyklus stavby.

Společnost ALLPLAN navíc oznámila, že budou sloučeny týmy společností ALLPLAN Inc. a SDS2. Sloučením se posílí americká organizace a vytvoří přidaná hodnota pro zákazníky prostřednictvím této kombinované nabídky. ALLPLAN současně posílí svou přítomnost na mezinárodním trhu, zejména v Severní Americe, která je pro SDS2 klíčovým trhem.

Spojení společností ALLPLAN a SDS2 poskytuje skupině Nemetschek velký potenciál, říká Viktor Várkonyi, ředitel divize Planning & Design a člen představenstva skupiny Nemetschek. "Spojením kompetencí v oblasti betonových a ocelových konstrukcí, kterými disponují řešení ALLPLAN a SDS2, se otevírají významné příležitosti k poskytování další přidané hodnoty společným zákazníkům. Tento strategický krok jednoznačně posílí naši pozici na trhu v oblasti pracovních postupů od návrhu až po výrobu a výstavbu a je soustředěn kolem platformy a ekosystému Allplan."

Dr. Detlef Schneider, generální ředitel společnosti ALLPLAN, dodává: "Toto spojení je opět důležitým milníkem nejen pro společnosti ALLPLAN a SDS2, ale zejména pro naše zákazníky. Spojením technologií a know-how pro ocelové a betonové konstrukce vznikne silné řešení, které okamžitě posílí naši pozici na trhu a poskytne našim zákazníkům další přidanou hodnotu. Navíc přístup společnosti SDS2 k ocelovým konstrukcím bere v úvahu konstrukční a montážní návrh spojů. To dokonale zapadá k našemu sloganu "Design to Build" a aspektu postavitelnosti, který začleňuje sestavitelnost projektu již v rané fázi návrhu do procesu plánování a výstavby."

Poskytovatel BIM softwaru pro ucelený návrh ocelových konstrukcí

Řada BIM softwaru od společnosti SDS2 poskytuje sofistikovaná a kompletní řešení pokrývající celý pracovní postup návrhu ocelových konstrukcí. Je jedinečný v tom, že automatizuje proces návrhu spojů optimalizací každého spoje na základě specifických požadavků a předpisů stanovených jednotlivými trhy. Mezi zákazníky patří projekční společnosti, výrobci oceli, generální dodavatelé a stavební firmy. S přibližně 6 000 uživateli si SDS2 udržuje významný podíl na trhu v Severní Americe. Společnost byla založena v roce 1981 a sídlí v Lincolnu ve státě Nebraska v USA a poskytuje služby zákazníkům v 17 zemích.

Stuart Broome, generální ředitel společnosti SDS2, k tomu říká: "Jsme velmi rádi, že jsme se stali součástí společnosti ALLPLAN. Je to pro nás vynikající z hlediska strategie a struktury. Od akvizice společnost SDS2 neustále roste a my věříme, že spojení našich znalostí, zkušeností, a nakonec i technologií se společností ALLPLAN zajistí, že budeme pokračovat v naší trajektorii růstu a vlivu na průmysl. Spojení nejlepších řešení pro ocel a beton je pro společnost Nemetschek logickým krokem. Společně můžeme urychlit prodej a současně rychleji řídit budoucí vývoj, než by kterákoli z těchto dvou společností dokázala sama. To představuje lepší budoucnost pro naše zákazníky."

Fúze se společností SDS2 přímo navazuje na nedávno dokončenou integraci společností ALLPLAN a Precast Software Engineering, která rozšířila portfolio o technologie pro výrobu prefabrikátů. ALLPLAN nyní poskytuje integrovaný BIM pracovní postup od návrhu až po výrobu a výstavbu.

Více informací:www.allplan.com a www.sds2.com

Themen


O společnosti

ALLPLAN je globálním poskytovatelem BIM (Building Information Modeling) řešení pro AEC odvětví. V souladu s naším sloganem „Design to Build“ pokrýváme celý proces od prvního návrhu až po konečnou detailní dokumentaci stavby a prefabrikaci. Naši uživatelé vytvářejí výstupy v nejvyšší kvalitě a detailu díky efektivním pracovním postupům. ALLPLAN nabízí výkonnou cloudovou technologii pro mezioborovou spolupráci na projektech v oblasti pozemních a inženýrských staveb. Více než 500 spolupracovníků na celém světě vytváří s nadšením úspěšný příběh společnosti ALLPLAN.  ALLPLAN se sídlem v německém Mnichově je součástí skupiny Nemetschek Group, která je průkopníkem digitální transformace ve stavebnictví.

Další informace: www.allplan.com

Kontakt

Ing. Gabriela Zahoranová

+421 2 49 251 119

ALLPLAN ist ein globaler Anbieter von Building Information Modeling (BIM) Lösungen für die AEC-Industrie.

ALLPLAN ist ein globaler Anbieter von Building Information Modeling (BIM) Lösungen für die AEC-Industrie. Seit mehr als 50 Jahren treibt ALLPLAN die Digitalisierung der Baubranche maßgeblich voran. An den Anforderungen der Anwender orientiert, bieten wir innovative Werkzeuge für das Planen und Bauen von Bauwerken und inspirieren unsere Kunden, ihre Visionen zu verwirklichen. Über 400 Mitarbeiter weltweit schreiben die Erfolgsgeschichte des Unternehmens mit Leidenschaft fort.

Allplan GmbH

Konrad-Zuse-Platz 1
81829 München
Deutschland